Taxatierapport | Makelaarsplein Nijmegen

Wanneer een taxatierapport nodig?

De meest voorkomende redenen voor het aanvragen van een taxatie zijn het aan- of verkopen van een woning. Toch zijn er meerdere zaken denkbaar waarbij een taxatie vereist is, zoals:

  • Het oversluiten van een hypotheek;
  • Wanneer de belastingdienst erom vraagt;
  • Een second opinion bij de aankoop of verkoop van een huis;
  • Bij het ophogen van de hypotheek, bijvoorbeeld voor verbouwing;
  • Wanneer het huis op een andere naam komt, bijvoorbeeld bij een echtscheiding;

Geen verwarring maar een duidelijke taxatie

Makelaarsplein Nijmegen taxeert volgens de normen van NVM. Een voordeel hiervan is dat de woningen op dezelfde wijze worden getaxeerd en er geen verwarring zal ontstaan over wat wel en wat er niet bij het woonoppervlak hoort. Onze taxateurs zullen de complete woning nauwkeurig in kaart brengen in een onafhankelijk taxatierapport.

Gevalideerd taxatierapport in Nijmegen en omgeving

Bij de aankoop van een woning is er meestal een hypotheek nodig. Hypotheekverstrekkers vragen om een gevalideerd taxatierapport. Makelaarsplein Nijmegen kan deze taxatie voor u regelen vanaf € 445,98 incl. btw. Onze gevalideerde taxatie voldoet aan alle eisen van hypotheekverstrekkers. Een taxatierapport is niet onbeperkt geldig, houd hier rekening mee! Er zijn hypotheekverstrekkers die zes maanden aanhouden, maar er zijn er ook die enkel een taxatierapport van maximaal drie maanden accepteren. Vraag dit dus altijd even na.

Regel uw taxatie vandaag nog!


Waar is Makelaarsplein Nijmegen aangesloten

Als NVM taxateur zijn wij uiteraard aangesloten bij NVM, maar ook bij het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs, Taxateursunie, TVI en iValidatie.